Kako isplanirati putovanje bez stresa?

Sa dolaskom toplijih godišnjih doba i približavanjem Uskršnjih praznika, sve češća tema koja se pokreće jesu putovanja. Mnogi već sada uveliko planiraju godišnji odmor, a razmatraju se i opcije za neka kraća, prolećna putovanja. Kako se veoma često mogu pronaći i vrlo povoljne avio karte, sve više su u fokusu i putovanja do nekih daljih destinacija, ali i popularnih evropskih gradova do kojih se avionom stiže zaista brzo. 

Ukoliko i vi za svoj odmor birate putovanje avionom, u tekstu koji sledi pronaći ćete mnoštvo saveta kako da takvo putovanje što lakše organizujete i izbegnete stres, dok naš Aerodrom parking Surčin može biti sjajno rešenje ukoliko želite da do aerodroma stignete svojim automobilom.


Odabir destinacije i datuma putovanja

Na samom početku planiranja ćete, logično, prvo odabrati destinaciju i datum putovanja. Dobro bi bilo da u ovoj fazi razmotrite faktore poput godišnjeg doba, vremenskih prilika na odredištu, dostupnosti smeštaja, kao i same turističke ponude destinacije koju želite  da posetite. 


Rezervacija avionske karte

Nakon što ste odabrali destinaciju i makar okvirni datum putovanja, vreme je da rezervišete avionske karte. Iskoristite sve prednosti interneta i istražite različite sajtove koji se bave pronalaženjem najpovoljnijih avio karata, kao i sajtove avio kompanija kako biste uporedili ponudu i pronašli najbolju opciju. Obratite pažnju i na sve potencijalne dodatne troškove, poput prtljaga ili osiguranja.


Prevoz do aerodroma i parking

Kada ste odabrali datum putovanja i pronašli avio karte, trenutak je da razmislite i kako ćete stići do aerodroma. Ukoliko planirate da to učinite svojim vozilom, jer vam odgovara da vas ono sačeka i u povratku sa putovanja, raspitajte se na vreme i o uslovima korišćenja privatnog parkinga koji je u ovakvim situacijama najbolje rešenje. Aerodrom parking cena kao i sve ostale informacije koje vas zanimaju lako ćete pronaći na našem sajtu.


Pronalaženje smeštaja

Kada su karte rezervisane, sledeći korak predstavlja pronalaženje odgovarajućeg smeštaja. I ovde je najbolji savet koji možete dobiti upravo istraživanje sajtova koji se bave ponudom najrazličitijih smeštaja, upoređivanje cena i upoznavanje sa svim ostalim mogućim troškovima, poput rezervacije, depozita itd.


Istraživanje i planiranje aktivnosti

Pre putovanja, istražite turističku ponudu odabrane destinacije. Pronađite šta je to što biste voleli da vidite i doživite na putovanju i napravite makar okvirni plan aktivnosti. Obratite pažnju da li je za pojedine atrakcije i lokalitete potrebno rezervisati unapred, kao i kakvo je njihovo radno vreme u terminu vašeg putovanja.


Priprema dokumenata

Pre putovanja obavezno proverite validnost svojih putnih isprava – važenje pasoša ili lične karte, zavisno od destinacije. Proverite i da li je za vašu odabranu destinaciju potrebna viza, međunarodna vozačka dozvola (ukoliko planirate iznajmljivanje automobila) itd.


Organizacija prtljaga

Pre nego što započnete pakovanje, obavezno proverite koje ograničenje za prtljag je određeno od strane aviokompanije preko koje putujete, kako biste izbegli dodatne troškove.


Zdravstvene preporuke

Pre putovanja, proverite i zdravstvene preporuke i uslove koji važe za destinaciju koju ćete posetiti. Obavezno uplatite i zdravstveno osiguranje i informišite se o eventualnim vakcinama koje je potrebno primiti pre putovanja na određene dalje destinacije.


Pratite status leta

Preko različitih sajtova ili aplikacija aviokompanija  možete pratiti status svog leta kako biste se informisali o mogućim promenama rasporeda ili eventualnim kašnjenjima.

I za kraj, kada ste sve isplanirali i organizovali, ostaje samo da uživate u putovanju.