Idealne destinacije za prolećna putovanja

Kažu da je svako proleće prilika za novi početak. Ovo mnogima omiljeno godišnje doba simbol je buđenja i obnavljanja prirode i vreme kada čitav svet iznova oživljava i oduševljava svojom lepotom. Tako i brojne destinacije širom sveta upravo u proleće doživljavaju vrhunac svoje lepote i sjaja. 

Zbog toga, ali i drugih faktora poput prijatnih temperatura (za razliku od leta ili zime), nešto manjih gužvi na ulicama popularnih gradova itd. proleće je verovatno najbolji izbor za kraća, pa i ona nešto duža putovanja.


Zahvaljujući tome što sa beogradskim aerodromom Nikola Tesla sarađuju brojne evropske, ali i svetske aviokompanije, mnogobrojne destinacije, kako bliže, tako i one dalje, dostupnije su nam nego ikada. Brojne niskobudžetne aviokompanije nude avio karte po zaista povoljnim cenama, pa neretko možete stići do brojnih evropskih gradova, a da ne potrošite previše novca, a kada putujete avionom odlična opcija je aerodrom parking Beograd na kom  možete ostaviti svoj automobil i potpuno bezbrižno otputovati gde god želite, znajući da će vas vaše vozilo čekati u povratku.


U nastavku teksta pročitajte naše preporuke za prolećna putovanja koja će vas inspirisati i napuniti novom energijom.


Amalfi obala, Italija


Ovo slikovito obalsko područje u južnoj Italiji očarava svojim pogledom na strme litice načičkane živopisnim, šarenim kućama. U ovoj regiji se nalaze šarmantni gradovi Positano i Ravelo, a ukusna mediteranska kuhinja i predivna, šarena keramika koju možete videti „na svakom ćošku“ ostaviće vas bez teksta.

Proleće je idealno vreme za istraživanje ove regije, pre nego što dođe leto i horde turista iz čitavog sveta preplave ove predele.


Kejptaun, Južna Afrika


Proleće je idealno vreme za posetu Kejptaunu, jer klima postaje prijatnija, a priroda buja. Ova nekadašnja holandska kolonija zaista ima šta da ponudi turistima i predstavlja neverovatan spoj različitih kultura danas integrisanih u jedno društvo. Možete istražiti čuveni Nacionalni park Tabelberg, uživati u šetnjama duž obale Atlantskog okeana, obići živopisnu četvrt Bo Kap, ili probati vrhunska lokalna vina iz vinograda obližnjih dolina.

Kjoto, Japan


Sa svojim čuvenim cvetanjem drveća trešnje, proleće u ovom japanskom gradu zaista je čarobno. Posmatranje trešnjinih cvetova duž kanala, posete tradicionalnim hramovima i uživanje u japanskoj kuhinji i brojnim drugim atrakcijama učiniće ovo putovanje nezaboravnim.


Sevilja, Španija


Proleće je godišnje doba u kom se Sevilja pretvara u pravu cvetnu oazu. Priroda je u svom najlepšem ruhu i čeka da i vas očara. Možete posetiti čuveni Feria de Abril – festival koji na najlepši način slavi bogatu andaluzijsku kulturu, a ne zaboravite i da se izgubite u šarmantnim, uskim uličicama starog grada kako biste na najbolji način doživeli njegovu neverovatnu atmosferu.


Rezervišite svoje karte na vreme


Kako je proleće već tu, ne propustite priliku da ga provedete na najlepši način, uživajući na nekoj od destinacija koje smo vam predložili, pronađite i rezervišite svoje karte na vreme. Svakako, ove destinacije predstavljaju samo par zanimljivih predloga, a toliko je još drugih, kako bližih , tako i daljih koje možete posetiti i uživati u najlepšem godišnjem dobu.


Kada rezervišete avio karte, ne zaboravite da će vam biti korisna i blagovremena rezervacija parkinga, kako biste bili potpuno opušteni i bezbrižni, a kada obavite sve tehnikalije, spremni ste za uživanje i nove avanture.