Proleće nam stiže - idealno vreme za beg iz grada

U ovom blogu ćemo vam opisati gde možete provesi nezaboravno proleće i šta sve možete obići po pristupačnim cenama.

Naš predlog su svakako evropske destinacije, cena avio karte je pristojna a u određenim periodima možete pronaći i određene akcije koje su posebno korisne ukoliko putujete sa celom porodicom.

Prvi u nizu: Amsterdam - Holandija

Put u Amsterdam može biti jako zanimljiv. Grad je čuven po kanalima koji se protežu skroz do otvorenog mora. Možete uživati u čamcima koji vas voze da biste videli prelepu arhitekturu Amsterdama. Pored ovoga Amsterdam ima mnoštvo muzeja koji su posebna atrakcija. Bez obzira na vaša interesovanja, sigurni smo da ćete uživati u putovanju. 

Ono što ne biste smeli da propustite u Amsterdamu je svakako muzej Rijksmuseum. Otkrijte remek-dela Rembrandta, Vermeera i drugih holandskih majstora u ovom impozantnom muzeju.

Ukoliko se odlučite za Amsterdam - karte za let su veoma povoljne i možete ih pronaći na sajtu Aerodroma Nikola Tesla. Pored ovoga verujemo da ćete doći kolima do aerodroma, pa trebate da povedete računa o cenama parkiranja. Parking Aerodrom BG nudi dosta parking mesta i sigurni smo da ćete pronaći jedno mesto i za sebe.


Drugi predlog: Rim

Ukoliko niste do sada posetili Rim, mislimo da je proleće pravo vreme za to. Rim je poznat kao večni grad koji se ističe svojom posebnom arhitekturom ali i ukusnoj hrani. Rim je mesto gde će svako pronaći nešto za sebe. Ono što svakako ne smete da propustite u Rimu je Koloseum (Flavijev amfiteatar) - ova fascinantna građevina je sagrađena od betona i peska i kao takav je najveći amfiteatar ikada sagrađen. U doba starog Rima ova građevina je korišćena za spektakle i okupljanja.

Pored Koloseuma u Rimu je jako bitno posetiti i Rimski forum središte javnog života u antičkom Rimu sa ruševinama hramova, bazilika i slavoluka, predstavlja jedan os simbola Rima kojji ne biste smeli da propustite. Smešten je u centru Rima a poznat je po tome što su se u njemu odvijali politički, verski i drugi poslovi. U njemu možete videti hram posvećen bogu Saturnu sagrađen u 5 veku pne.

Evo par predloga kako se može proći povoljnije:

  • Kupite Roma Pass koji vam nudi besplatan ulaz u Rimski forum i Koloseum.
  • Posetite forum rano ujutro ili kasno popodne kako biste izbegli gužve.
  • Nosite udobne cipele jer ćete puno hodati.
  • Uzmite vodu sa sobom, pogotovo leti jer tamo nema puno mesta gde možete da kupite vodu
  • Posetite Vatikanski muzej i Baziliku sv. Petra koji se nalaze u blizini
  • Pratite sajt aerodroma Beograd kako biste ulovili što povoljnije karte


Treći predlog: Barselona - Španija

Barselona je jedan od najvećih evropskih gradova. Kao takav ima sadržaje za svakoga, sigurni smo da će svako ko poseti Barselonu uživati u vremenu provedenom tamo.

Ono što svakako ne biste smeli da propustite je Sagrada Familia: Nedovršena bazilika, remek-delo Antonija Gaudija, simbol Barselone.
Ova neverovatna i jedinstvena građevina je veoma prepoznatljiva i predstavlja simbol Barselone. Ovo je nedovršeno remek - delo na kome je umetnik radio punih 43 godine svoga života.  Sagrada Familia nije samo arhitektonsko čudo, već duboko duhovna građevina.
Svaki element katedrale prepun je simbolike:

  • 18 tornjeva predstavljaju 12 Apostola, 4 Evanđelista, Djevicu Mariju i Isusa Krista.
  • Tri pročelja predstavljaju Rođenje, Muku, i Uskrsnuće Kristovo.
  • Skulpture i mozaici detaljno predstavljaju biblijske priče i hrišćanske simbole.

Tu su još svakako Pikasov muzej. A za ljubitelje fudbala svakako nezaobilazni Camp Nou. 

Barselona je svakako grad koji sadrži mnoštvo muzeja, restorana, znamenitosti koje vas neće ostaviti ravnodušnima i sigurni smo da ćete se vratiti opet u ovaj grad.


Svakako za svako putovanje preporučujemo da pratite cene karata na sajtu aerodroma Beograd i da znate da smo mi tu da vam pričuvamo automobil u našem najboljem parkingu koji se nalazi blizu aerodroma Beograd, na svega 2-3 minuta.